Blog van Quares Beleggen

Bezoek ons tijdens Finance Avenue op 19 november

​Quares Student Housing staat voor een unieke manier van beleggen in vastgoed. Door te beleggen in deze nichemarkt binnen het vastgoedaanbod, wordt het beoogd rendement gekoppeld aan een vastgoedinvestering zonder zorgen qua beheer en verhuur. Deze vorm van roerend beleggen in onroerende goederen kan een plaats hebben in elke evenwichtig opgebouwde investeringsportefeuille!

Graag nodigen wij u uit tijdens Finance Avenue op zaterdag 19 november tussen 9u en 15u (stand 12) voor een persoonlijk gesprek omtrent beleggen in studentenvastgoed. Mis ook zeker onze workshop "Studentenhuisvesting, een blik op de toekomst" niet om 13u35, gepresenteerd door Thierry De Wever. Tevens neemt Herman Du Bois deel aan het vastgoeddebat “Residentieel vastgoed? Nog een goede keuze?” om 15u00.

De toegang is gratis indien u zich online inschrijft via www.financeavenue.be

Tot binnenkort?

Historisch hoge bezettingsgraad

Met het nieuwe academiejaar voor de deur waren het drukke tijden voor Quares Student Housing! Niettemin werd er een historische bezettingsgraad van 96% gehaald dankzij de inspanningen van ons gemotiveerd team. Verder zal oktober een nieuwe wind brengen met enkele panden in prospectie op toplocaties in Gent en Brussel. Tot slot is er voor Quares Student Housing een nieuw businessplan in de maak, zodat het rendement voor onze aandeelhouders geoptimaliseerd kan worden. Het najaar van 2016 belooft aldus een spannende tijd te worden! 

Verhuur Zavelput groot succes!

Brussel is vandaag met een aantal van 86.000 studenten, de grootste studentenstad van België. Omgekeerd evenredig kampt onze hoofdstad echter met een groot tekort aan kwalitatieve studentenkamers. Daarnaast wordt ook de instroom van internationale studenten en stagiairs bij de Europese instellingen steeds groter. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat Quares Student Housing ervoor gekozen heeft om zijn aanbod uit te breiden in Brussel met een pas opgeleverde nieuwbouw – de Zavelput - van zestien trendy instapklare studentenkamers met eigen sanitair. De Zavelput bezit alles wat nodig is om het hart van menig student te doen smelten: hedendaagse en strakke architectuur, kwalitatief afgewerkte kamers, nieuwe keukens, een binnentuin en een kleine ecologische voetafdruk door het gebruik van de laatste nieuwe bouwkundige technieken. Op dit moment zijn er nog maar 2 kamers beschikbaar in dit unieke project, dat op drie weken vrijwel volledig werd verhuurd.  

Verlenging asset management mandaat PFS

Een deel van de portefeuille waarvoor Quares een asset management mandaat bezit, is veranderd van eigenaar. Het gaat om 7 kantoorgebouwen (circa 33.000 m²) met een 40-tal huurders in de nabije omgeving van de Antwerpse Singel. De portefeuille was voorheen in handen van PFS Private, een Ierse investeringsmaatschappij.

De nieuwe eigenaar is Aareal Estate AG, de vastgoedpoot van de Duitse Aareal bankengroep. De nieuwe klant wil samen met Quares Investment een lange termijnvisie op de portefeuille ontwikkelen teneinde de kwaliteit van de huidige kantoorruimtes waar nodig te verbeteren en nieuwe huurders aan te trekken.

Quares Student Housing “verovert” Brussel

Met trots willen melden wij dat Quares Student Housing in volle uitbereiding is. In maart werd het gebouw “Ommegang” aangekocht. Dit pand, gelegen in hartje Brussel tegenover Kruidtuin, is momenteel een leegstaand kantoorgebouw, dat deels wordt omgebouwd tot een studentenresidentie met 141 kamers en met een mooie ontspanningsruimte op het gelijkvloers. Uniek aan dit project is dat de residentie gelegen is op de campus van Université Saint-Louis Bruxelles, waarmee Quares Student Housing een samenwerkingsovereenkomst heeft ondertekend. Een aannnemingsovereenkomst werd afgesloten met de  “Louis De Waele - Herpain”. De werf is gestart einde april en de oplevering van het project is voorzien voor aanvang van het schooljaar 2017-2018.Lees verder »

Tweede publieke plaatsing mobiliseert nieuwe en bestaande aandeelhouders

Sinds de start van Quares Student Housing Comm. VA (“Quares Student Housing“) in 2013 werd via uitgifte van aandelen 13,9 miljoen euro en door middel van uitgifte van obligaties 1,49 miljoen euro opgehaald. Deze bedragen werden geïnvesteerd in vier gebouwen met 255 studentenkamers. In totaal bedroeg de vastgoedwaarde van deze investeringen 22,8 miljoen euro.Lees verder »

Ontdek Quares op Finance Avenue 2015

Op zaterdag 14 november organiseren L’Echo en De Tijd in de gebouwen van Tour & Taxis (Brussel) de 10de editie van de grootste nationale geldbeurs voor spaarders en beleggers: Finance Avenue. Welke investeringen geven het meeste kans op een langetermijn rendement? Of het nu gaat over beleggen, successie, vastgoed of uw belastingen, op Finance Avenue krijg je antwoorden op al je geldvragen van financiële topexperts.

Volg live de spraakmakende debatten met kopstukken uit de financiële wereld. Wandel binnen bij een recordaantal financiële instellingen. Ontmoet de top van beursgenoteerde bedrijven. En neem deel aan meer dan 50 workshops.Lees verder »

Studentenhuisvesting: eindelijk een volwaardige Asset Class

Hoewel beleggen in studentenkamers voor de meeste investeerders al jaren gekend is, bleef het beleggen in studentenhuisvestingsfondsen lange tijd onbekend en dus onbemind. Er is echter een trendbreuk waarneembaar. Steeds vaker kiezen beleggers er voor om hun portefeuille ook te diversifiëren richting studentenhuisvestingsfondsen. Het feit dat mensen op zoek zijn naar een alternatief voor hun slapend vermogen en dat er kan geïnvesteerd worden in vastgoed zonder dat men zich moet bekommeren om praktische zaken zoals onderhoud en verhuur, kan deze evolutie verklaren.Lees verder »

Quares adviseert KV Mechelen bij succesvolle obligatielening

KV Mechelen heeft begin juni de uitgifte van een obligatielening voor de financiering van haar nieuw stadion succesvol afgesloten. Er werd voor een totaal bedrag van 4.196.000 euro ingetekend, ruim boven het vooropgestelde doel.

De intekenperiode liep van 4 mei tot 15 juni 2015, tijdens dewelke 7 infosessies georganiseerd werden voor lokale business partners, alsook  voor alle supporters. Het uiteindelijk resultaat is een overdonderend succes, gezien de initiële doelstelling van 3.500.000 euro vervroegd werd overschreden en in de laatste infosessie het bedrag per inschrijver zelfs gelimiteerd diende te worden tot 3.000 euro ten einde de over-inschrijving te temperen. 

Thierry De Wever, Investment Director bij Quares verklaart dit als volgt: “Het succes is een samenspel van verschillende factoren en is eerst en vooral gelinkt aan de onvoorwaardelijke steun van de supporters en lokale business partners van KV Mechelen.” Quares en EY hebben KV Mechelen geadviseerd en begeleid om tot dit resultaat te kunnen komen. “Als Quares hebben wij in het verleden zelf al meerdere emissies georganiseerd en succesvol afgerond, maar dergelijk enthousiasme van supporters/investeerders hebben wij nog weinig gezien”, benadrukt Thierry De Wever. Volgens hem is het succes ook te danken aan het product zelf dat een mooie coupon voorziet, alsook het financiële aan het maatschappelijke koppelt; “Een investering die rendeert en een club die floreert”. Lees verder »

Quares Student Housing op de VFB Happening

Op zaterdag 25 april organiseert de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) naar jaarlijkse gewoonte haar groots beleggersevent “De VFB Happening”. Plaats van gebeuren is Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden. 

Met enige trots kunnen we u melden dat ook Quares Student Housing dit jaar haar plekje heeft op dit event. Kom dus zeker naar de presentatie van Thierry De Wever kijken om 13u05 in de immo corner! Als nichespeler willen we er onze strategie, namelijk het streven naar zowel een maatschappelijk als financieel rendement, nog eens duidelijk in de verf zetten en de Vlaamse belegger de mogelijkheid geven om te participeren in onze unieke beleggingsopportuniteit. Lees verder »

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer